Selendi Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi

Vizyon: Hayal etmek, bilmekten daha değerlidir.Bu doğrultuda beş yıl,hatta on yıl sonrasını hayal ederek yaşamanın potansiyelimizi açığa çıkaracağı ve onu harekete geçireceği umudunu hep taşıyoruz. Böylece ; Üniversiteyi kazanma oranında niceliksel olduğu gibi, Niteliksel başarılarını da artıran bir okul olmak; Bir başka deyişle, toplam kalite yönetimi anlayışını içselleştiren ve bunu uygulayan çağdaş bir okul olmak; Mezunlarını üniversite yaşamında ve sonrasında izleyen; onların ilgi ,yetenek ve öncelikleri doğrultusunda uygun iş bulmalarına katkı sağlayan bir okul olmak; Fiziksel görünümü ve personelinin nitelikleriyle saygınlık kazanmaya çalışan; eğitime , insana ve topluma kazandırdığı bilimsel değerlerle övünen bir okul olmak; Öğrencisiyle, Personeliyle ´Ben´ yerine ´Biz´ kavramını özümseyen bir okul olmak.

Misyon: Biz; kişiler arası farkları önemseyip anlayarak iletişim kurmanın gereğine inanan, kendi düşünce ve algılamalarının sınırlarını bilerek, başkalarının da değerini daha iyi anlayarak sağlıklı bir toplum ve bu toplumda grup dinamiğinin oluşabileceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda; Gerçekçi, anlamlı ve sağlıklı ilişkiler kurabilen, Olayları sorgulayan ve akılcı düşünebilen, Etik davranan ve bunun kaygısını taşıyan, Kişisel ve toplumsal sorumluluklarından kaçmayan, Yalnızca bilimin gerçek yol olduğuna inanan, Benlik saygısı yüksek ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı hedef edinen öğrenciler yetiştirmek için varız.

Başarılar:

Saatler: 08.30-15.25
Isınma: Kalorifer ile ısıtma sağlanmaktadır.
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Sportif Etkinlikler: Voleybol, Futbol, Bocce, Badminton, Masa Tenisi
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://selendimaeal.meb.k12.tr

Adres - Şerefiye Mah. Şehit Er Ekrem Çimen Cd. No.2 Selendi/ MANİSA

Yatakhane Koğuşu :16

Yerleşim Yeri - Şerefiye Mah. Şehit Er Ekrem Çimen Cd. No:2 Selendi/MANİSA

Adres - Şerefiye Mah. Şehit Er Ekrem Çimen Cd. No.2 Selendi/ MANİSA

Ulaşım Okulumuz ilçe merkezinde olduğu için kolaylıkla ulaşım sağlanabilmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezindedir. Selendi Devlet Hastanesinin bitişiğinde Tokatüstü mevkisindedir.